Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet cielęcy po marszałkowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 50 dag
mąka 2 dag
tłuszcz wg uznania
rum 25 ml
orzechy włoskie 3 dag
sól wg uznania
pieprz wg uznania
sok z cytryny wg uznania
brzoskwinie 20 z kompotu
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Filet cielęcy po marszałkowsku

Filety przygotować i usmażyć. Orzachy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, dodać do filetów razem ze zmielonymi brzoskwiniami, winem i rumem. Dusić około 5 minut, na małym ogniu, doprawić. Podawać z ryżem i sałatą zieloną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 18.09.2013 18:29
pyszne danie
Ada-Gaba 21.07.2013 15:15
bardzo lubimy cielęcinkę
Dorota37 24.06.2013 14:59
ciekawy do obiadu super
Dorian 20.03.2013 21:37
pysznosc, ekstra
gacopierz23 15.03.2013 17:18
cielęcina wspaniała tylko szkoda, że taka droga :(
Wacław 04.09.2012 12:35
fajny przepis !
Łukasz15 14.07.2012 11:50
Super
ben-ka 30.06.2012 10:20
cielęciny dawno już nie jadłam.
romanrafal
romanrafal 25.06.2012 16:52
smaczny
Anna169Hosz 25.06.2012 13:07
Interesujące.
Anna152 12.06.2012 08:13
konkretne danie, super!
Ewelina38 04.06.2012 22:29
wykwintne jedzonko
berys18 31.05.2012 16:56
super pomysł
Ania67 26.05.2012 10:04
super
MagdaXXX 15.05.2012 20:07
bardzo lubię cielęcinkę
olkaaa 27.03.2012 07:50
jeszcze nie jadłam
halina17 27.02.2012 20:51
smaczna cielęcinka
barbara11561 03.02.2012 17:30
bardzo ciekawa potrawa
Lidia6 15.12.2011 10:53
smaczne
smakoszek 15.11.2011 12:07
bardzo ciekawe połączenie składników
Wafelek2601 10.11.2011 20:28
super
Wafelek2601 10.11.2011 20:28
super
Halusia 27.08.2011 21:56
Pycha!
Henryka2 26.08.2011 00:47
a z której części tuszy ma być cielęcina.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak