Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet ala schabowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka pszenna do panierowania
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet ala schabowy

Filet oczyszczamy i kroimy na kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na 20 minut. Następnie mięso rozbijamy, panierujemy w jajku, mące wymieszanej z bułką tartą w stosunku 1:2. Kotlety smażmy na rozgrzanym olej na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.03.2017 10:37
pyszne mięsko
Justi2401 24.03.2017 15:31
Prosty i pyszny ;)
Pani Domu 24.03.2017 13:37
wyglądają smacznie
Bernadeta1 24.03.2017 11:51
smaczne mięsku do obiadu
agaK. 24.03.2017 09:03
W dzieciństwie nazywany 'schabowym ale tym białym';)
MonikaW 24.03.2017 07:54
dziękuję za miłe słowa
jagoda5913 24.03.2017 00:51
smaczny obiad
Bożena Matuszczyk 24.03.2017 00:20
Smaczne i kuszące mięsko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak