Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filecik w chlebowej skorupce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 150 gram
chleb 2 kromki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżeczki
kozieradka 1/2 łyżeczki
bazylia 1/2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filecik w chlebowej skorupce

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć mieszanką wszystkich przypraw i odłożyć do lodówki na około 30 minut.
Z kromek chleba odkroić skórki a miękisz pokroić w małą kosteczkę.
Krok 1 - Filecik w chlebowej skorupce foto
2
Mięso maczać w rozbełtanym jajku. Następnie obtoczyć w pokrojonym chlebie, delikatnie dociskając go do mięsa. Na patelni mocno rozgrzać olej i położyć kotlet. Smażyć na rumiano z obu stron pilnując aby chleb się nie przypalił.
Krok 2 - Filecik w chlebowej skorupce foto
3
Zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku. Smacznego!
Krok 3 - Filecik w chlebowej skorupce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 17.02.2014 09:28
Świetny przepis, na pewno zrobię.
pawel123 16.02.2014 21:32
Pyszności mniam
monikaT83 16.02.2014 21:12
bardzo się ciesze,że przypadł Wam do gustu mój filecik:)
Sylwia26 16.02.2014 21:03
ale pyszności
teresa18 16.02.2014 20:48
Fauny pomysl
Mysiunia 16.02.2014 20:44
pyszny pomysł :)
Patriszja
Patriszja 16.02.2014 20:44
mmm bardzo mi się podoba ten przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak