Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pojedyńcze filety z kurczaka
3 -
Nadzienie:
-
DODATKOWO:
-
jajko
3 -
sól
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
5 boczniaków
5 plastrów bakłażana
6 cm białej części pora
7 cm cukinii
1/4 czerwonej papryki
4 łyżki oleju
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
1 płaska łyżeczka bułki tartej
Wszystkie składniki nadzienia pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić składniki i podsmażyć. Doprawić do smaku i jeszcze chwilkę smażyć a na koniec dodać bułkę tartą i wymieszać farsz. ( bułkę tartą dodać w celu związania farszu i zabrania z patelni wszystkich pysznych soków z farszu )
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)