Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fikuśne precle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szklanka
mleko 1/2 szklanka
sól szczypta
masło 5 łyżka
jaja 4
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fikuśne precle

Mleko wlać do garnuszka.Dolać do niego pół szklanki wody.Wymieszać.Dodać masło,sól.Zagotować,wsypać powoli do garnuszka mąkę,nadal trzymać na gazie i cały czas mieszać.Kiedy ciasto zacznie już odstawać od garnka,zdjąć garnek z gazu.Przełożyć ciasto do miski i trochę przestudzić.Dodawać po jednym jajku i ucierać aż do całkowitego wymieszania się składników.Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję.Ciasto przełożyć do szprycy.W garnku rozgrzać tłuszcz.Wyciskać fantazyjne precelki na gorący tłuszcz i smażyć z każdej strony około dwie minuty.Wyjmować,osączyć na papierowym ręczniku.Precelki są smaczne zarówno na ciepło ,jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak