Figowe caprese

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    80 gram
  • mozzarella

    2 kulki
  • figi

    4 sztuki
  • orzechy włoskie

    0,5 szklanki
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • oliwa

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Figowe caprese foto
Rukole przepłukujemy i dokładnie odsączamy. Gotową wykładamy na przygotowany półmisek lub talerze.
Krok 2 - Figowe caprese foto
Ser odsączamy z zalewy i kroimy w cienkie plasterki.
Krok 3 - Figowe caprese foto
Figi także kroimy w plasterki.
Krok 4 - Figowe caprese foto
Plasterki sera oraz fig układamy naprzemiennie na rukoli.
Krok 5 - Figowe caprese foto
Orzechy przetrącamy na mniejsze kawałki i delikatnie przysmażamy na suchej patelni, by stały się bardziej chrupiące. Przestudzonymi posypujemy nasze danie.
Miód, oliwę oraz ocet łączymy ze sobą. Otrzymaną mieszaniną polecamy caprese. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i podajemy.
Jadwiga/Jaga85
Zapewniam, że figi i mozzarella smakują wyjątkowo!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 31.12.2015 02:23
Super przekąska.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat