Figi na winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • figi

    10 sztuk
  • powidło śliwkowe

    3 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • wino słodkie czerwone

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Figi oczyścić, podzielić na ćwiartki. Zalewamy je winem, dodajemy cukier, powidło i gotujemy 10 minut. Połowę fig wyjmujemy z wina, połowę miksujemy razem z nim. Podajemy całe figi polane powstałem sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aacaac 21.09.2011 10:49
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat