Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi na winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

figi 10 sztuk
powidło śliwkowe 3 łyżki
cukier 4 łyżki
wino słodkie czerwone 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Figi na winie

Figi oczyścić, podzielić na ćwiartki. Zalewamy je winem, dodajemy cukier, powidło i gotujemy 10 minut. Połowę fig wyjmujemy z wina, połowę miksujemy razem z nim. Podajemy całe figi polane powstałem sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 21.09.2011 10:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak