Figi na winie

Figi na winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • figi

    10 sztuk
  • powidło śliwkowe

    3 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • wino słodkie czerwone

    100 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Figi na winie

Figi oczyścić, podzielić na ćwiartki. Zalewamy je winem, dodajemy cukier, powidło i gotujemy 10 minut. Połowę fig wyjmujemy z wina, połowę miksujemy razem z nim. Podajemy całe figi polane powstałem sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

aacaac 21.09.2011 10:49
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat