Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figa z orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

figi 1 świeża
orzechy laskowe
miód 1 łyżeczka
masło 3/4 łyzeczki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Figa z orzechami

Figę przekroić na krzyż do połowy i położyć w formie do zapiekania.
W rozcięcia włożyć przepołowione orzechy. Położyć na wierzch
masło, posypać cynamonenm i polać miodem. Wstawić do nagrzanego
piekarnika na 15 min w 160 C. Po upieczeniu figę polać powstałym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.11.2013 18:39
smaczne i ładne
adelajda 21.11.2013 18:25
lubię figi zapiekane :)
norweska20 21.11.2013 18:24
fajny sposób podania
iwi 21.11.2013 18:22
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak