Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettucine z białą kiełbasą w kasztanowym kremie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fettucine makron 250 g
kasztany jadalne 80 g (gotowane)
śmietanka 30% ok.50 ml
mleko 50-80 ml
biała kiełbasa 150 g
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
rozmaryn 1 galązka

Przepis i sposób przygotowania na: Fettucine z białą kiełbasą w kasztanowym kremie

Kroki postępowania

1
Kasztany obrać ze skorupek;Odrzucić te suche czy spleśniałe; Zalać zimną wodą, dodać szczypte soli, gałązkę tymianku lub rozmarynu i gotować do miekkości na małym ogniu (ok. 30 min),a następnie z jeszcze gorących obrać brązową skórkę;
Krok 1 - Fettucine z białą kiełbasą w kasztanowym kremie foto
2
Kasztany zmiksować w blenderze na puree, dodając śmietankę i mleko, doprawić solą i pieprzem do smaku;
Krok 2 - Fettucine z białą kiełbasą w kasztanowym kremie foto
3
Na patelni rozdrobnić białą kiełbasę, podsmażyć i dodać wcześniej zmiksowane kasztany;
Krok 3 - Fettucine z białą kiełbasą w kasztanowym kremie foto
4
Ugotować makaron al dente i na patelni wymieszać go razem z kasztanowym kremem i kiełbasą.
Krok 4 - Fettucine z białą kiełbasą w kasztanowym kremie foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Fettucine z białą kiełbasą w kasztanowym kremie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 05.11.2013 19:11
ładnie wyglada
marcia7 05.11.2013 18:19
może to mnie przekona do białej kiełbasy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak