Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettuccine z łososiem i bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 200 gram
łosoś wędzony 150 gram
cebula 1 szt
pomidor 1 duża szt
bazylia świeża 1 pęczek
oliwa 2 łyżki
oregano 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fettuccine z łososiem i bazylią

Kroki postępowania

1
Wstawić wodę na makaron, posolić. Gdy się zagotuje, wrzucić makaron i ugotować al dente, odcedzić.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Krok 1 - Fettuccine z łososiem i bazylią foto
2
Dodać pomidora pokrojonego w kostkę i dusić przez chwilę razem z cebulą.
Krok 2 - Fettuccine z łososiem i bazylią foto
3
Łososia pokroić w dość spore kawałki.
Krok 3 - Fettuccine z łososiem i bazylią foto
4
Wrzucić łososia na patelnię. Dodać oregano, dużą ilość pieprzu i szczyptę soli. Wymieszać.
Krok 4 - Fettuccine z łososiem i bazylią foto
5
Dodać ugotowany makaron, wymieszać. Nałożyć na talerze i posypać posiekanymi listkami bazylii.
Smacznego :)
Krok 5 - Fettuccine z łososiem i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 20.05.2016 12:35
wygląda pysznie
Franciszek 20.05.2016 00:55
pyszny obiad
MAR3STA 19.05.2016 22:02
brzmi bardzo zachęcająco
Damiano
Damiano 19.05.2016 21:50
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak