Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettuccine z cukinią i pomidorami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fettuccino makaron 1/2 opakowania
cukinia 1 szt
seler naciowy 2 kawałki
suszone pomidory 1/2 słoika
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fettuccine z cukinią i pomidorami

Makron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy. Seler naciowy kroimy w kosteczkę , paprykę czerwona kroimy w kosteczkę. Pomidory suszone miksujemy z ząbkami czosnku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. Na patelni na odrobinie oleju podsmażamy cukinię, seler i paprykę. Dodajemy pesto z pomidorów - mieszamy. Następnie dodajemy makron i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 09.12.2013 18:37
lubie ten makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak