Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettuccine z boczkiem i pomidorami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron fettuccini 400 g
boczek 100 g
cebula 1 szt
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
bazylia świeża 1 garść
pomidory pelati 1 puszka
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fettuccine z boczkiem i pomidorami

Makaron gotujemy wg przepisu znajdującego się na opakowaniu. Odcedzamy.
Boczek i cebulę drobno kroimy, rumienimy na rozgrzanej oliwie. Pomidory przecieramy przez sitko, dodajemy do boczku, lekko zagęszczamy sos dodając śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jeszcze ciepły makaron wrzucamy do sosu razem z posiekaną natką i bazylią. Podgrzewamy kilka minut, dokładnie łączymy makaron z sosem i ziołami. Przekładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.07.2015 15:54
bardzo pyszny obiadek :)
Saga123 09.07.2015 15:50
smakowicie wygląda :)
Aannkaa82 09.07.2015 12:41
Wyglada zachecajaco
bertpvd 09.07.2015 11:58
smaczne i piękne !
Mniam 09.07.2015 11:29
Bardzo smaczne danie.
zabcia117 09.07.2015 11:05
Pyszny pomysł :)
Franciszek 09.07.2015 11:01
Pyszne dnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak