Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettuccine vegetariana

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa mrożone 450 gramów
sos pomidorowy 200 mililitrów
czosnek 1 ząbek
Bazylia suszona Prymat do smaku
makaron fettuccini 1 opakowanie
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
suszone pomidory
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fettuccine vegetariana

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Następnie na łyżce masła podsmażamy cienkie plasterki czosnku. Dodajemy warzywa na patelnię i dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie zalewamy je sosem pomidorowym. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, chili pieprz cayenne, bazylią i suszonymi pomidorami. Podgrzewamy około 7 minut. Na koniec polewamy makaron sosem i podajemy. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 02.10.2014 17:24
polecam wszystkim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak