Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Feta marynowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 1 opakowanie
oliwa 1 szklanka
suszone pomidory 3 sztuki
rozmaryn świeży 2 gałązki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Feta marynowana

Fetę kroimy w kostkę. Pomidory odsączmy lekko i siekamy drobno. Czosnek obieramy i kroimy w cząstki. Listki z jednej gałązki rozmarynu siekamy i obtaczamy w nich część kostek sera, pozostała część obtaczamy w posikanych suszonych pomidorach. Wszystko przekładamy do słoika i zalewamy oliwą z oliwek. Druga gałązkę rozmarynu można włożyć do słoika w całości. Słoik zakręcamy i odstawiamy.
Taka feta się sprawdza idealnie do sałatek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.04.2016 20:21
ciekawy przepis
VioletoweKucharzenie 16.02.2016 14:47
świetny pomysł :-)
Habibi 15.02.2016 16:18
Od wielu lat robimy tak marynowany ser nie tylko do sałatek, ale i na kanapki czy do past :)
agnieszka214 15.02.2016 15:11
Fajne połączenie smakow
marenka 15.02.2016 14:48
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak