Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ferrero Rocher

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier drobny 6 łyżek
kakao 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
margaryna 200 g
gorzka czekolada 200 g
nutella 5 łyżek
oraz:
orzechy laskowe do dekoracji
wafelki
orzechy włoskie 200 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ferrero Rocher

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z cukrem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia , kakao i orzechami.
Krok 1 - Ferrero Rocher foto
2
Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem.
Krok 2 - Ferrero Rocher foto
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 40 minut . Po ostygnięciu przekroić na pół.
Krok 3 - Ferrero Rocher foto
4
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Margarynę utrzeć dodać nutelle , czekoladę i pokruszone wafelki. Wymieszać.
Krok 4 - Ferrero Rocher foto
5
Na biszkopt wyłożyć masę zostawiając na dekorację boków, przykryć drugim biszkoptem i udekorować boki.
Krok 5 - Ferrero Rocher foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basia03 30.01.2014 12:11
Jak ja kocham nutellę :)
Marlenka.S 04.01.2014 17:37
świetne ciasto, muszę spróbować
halina17 04.01.2014 14:05
Smaczne ciasto.
ssylwiaa 04.01.2014 12:48
koniecznie wypróbuję ;)
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 12:43
Przepyszny deser!
GOSIA18 04.01.2014 11:14
Ciekawy deser
Marta11 04.01.2014 11:14
swietny pomysl:)
Patriszja
Patriszja 04.01.2014 11:10
smacznie wygląda
Paolcia 04.01.2014 11:08
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak