Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fenkuł z serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek pleśniowy mały 1 szt.
twaróg 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
cytryny 1 szt
pomidorki koktajlowe 6 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
fenkuł 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Fenkuł z serem pleśniowym

Wykonanie:
Fenkuł obrać, umyć, przekroić na pół i gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny przez 15 minut. Ser pleśniowy utrzeć z twarogiem, pieprzem, czosnkiem z odrobiną soli. Masę nałożyć na połówki fenkuł, obłożyć pomidorkami i zapiekać 15 minut w temperaturze 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 05.05.2013 08:40
pyszności!!!
zielonamorelka 04.05.2013 21:09
próbuję się przekonać do fenkuła bo jakoś mi nei podchodzi.może w takiej wersji się uda?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak