Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
300 gram -
żółtko surowe
4 sztuka -
cukier
1 1/2 łyżka -
cukier waniliowy
2 łyżeczka -
śmietana 12%
130 mililitr -
spirytus
1 łyżka -
sól
1 szczypta -
olej do smażenia
1 litr -
cukier puder
3 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Faworki z milionem bąbelków
Rady:
* Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej
* Jeśli wolicie bardziej słodkie faworki możecie dodać więcej cukru
* Faworki można usmażyć według uznania na oleju lub smalcu
* Dla urozmaicenia smaku faworki można posypać cukrem pudrem z dodatkiem wanilii.
* do obracania i wyciągania faworków świetnie sprawdza się patyczek do szaszłyków.
Komentarze (2)