Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki z cukrem waniliowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
masło 4 łyżki
żółtko jajek 5 szt
śmietana 12% 4 łyżka
cukier puder 3 łyżka
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
spirytus 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z cukrem waniliowym

Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać masło, żółtka, śmietanę oraz spirytus. Następnie zagnieść ciasto. Rozwałkować cienko ciasto. Nożem lub radełkiem wycinać paski, w środku każdego paska zrobić nacięcie przez które przełożyć jeden koniec ciasta. Smażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu posypać cukrem waniliowym wymieszanym z cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.07.2014 15:33
bardzo lubię faworki
Monika58 10.02.2013 19:15
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak