Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki Piotra

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0/5 kg
margaryna 1/4 kostki
proszek do pieczenia 1 op.
cukier wanilinowy 1 op.
cukier 4 łyżki
jajko 3 szt.
mleko 0/5 szkl.
cukier puder do posypania
olej 0/5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki Piotra

Mąkę połączyć z proszkiem, cukrem, cukrem waniliowym. Wbić 3 jajka, wymieszać. Dodać mleko i margarynę. Zagnieść ciasto, powinno być elastyczne, cienko rozwałkować. Kroić wąskie paski, długości 8 cm, w środku naciąć i przewinąć ciasto. Smażyć na gorącym oleju z dwóch stron, odsączyć, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 08.04.2011 21:44
ale masa pyszności
bejciu24 11.01.2011 15:53
Lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak