Faworki Piotra

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0/5 kg
  • margaryna

    1/4 kostki
  • proszek do pieczenia

    1 op.
  • cukier wanilinowy

    1 op.
  • cukier

    4 łyżki
  • jajka

    3 szt.
  • mleko

    0/5 szkl.
  • cukier puder

    do posypania
  • olej

    0/5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z proszkiem, cukrem, cukrem waniliowym. Wbić 3 jajka, wymieszać. Dodać mleko i margarynę. Zagnieść ciasto, powinno być elastyczne, cienko rozwałkować. Kroić wąskie paski, długości 8 cm, w środku naciąć i przewinąć ciasto. Smażyć na gorącym oleju z dwóch stron, odsączyć, posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pola2 08.04.2011 21:44
ale masa pyszności
bejciu24 11.01.2011 15:53
Lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat