Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki na piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanki
żółtko jajek 6 szt
piwo 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki na piwie

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, dać żółtka i piwo. Wszystko razem wyrobić. Rozwałkować ciasto na grubość 2-3 mm, ciąć z paski 10x2cm, przeciąć na środku wzdłuż ok. 1 cm i przewinąć jednym końcem, kłaść na rozgrzany tłuszcz- smalec plus olej, smażyć na złoty kolor, wyjmować łyżką cedzakową, układać na papierze, posypać cukrem pudrem pomieszanym z cukrem waniliowym. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 25.02.2014 13:40
pewnie dobre :)
Katarzyna59 18.01.2014 08:02
bardzo pomysłowe
Ada-Gaba 16.01.2014 20:41
ciekawy przepis
gosia56 16.01.2014 08:49
na pewno pyszne
IwonaKa 12.01.2014 12:41
bardzo lubię faworki,ciekawy przepis z piwem
gosia1988 10.01.2014 16:30
muszą być pyszne
fotoviderek 10.01.2014 10:27
Takich nie próbowałem :)
mysza75 09.01.2014 12:28
uwielbiam faworki, na piwie ie jadłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak