Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki greckie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
jajko 2 szt.
pomarańcza 1 szt
sól szczypta
Soda oczyszczona Prymat szczypta
olej do smażenia
cukier puder do posypki
miód prawdziwy 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki greckie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Z mąki, jajek, soku wyciśniętego z pomarańczy, soli, sody, miodu i cynamonu zarobić ciasto.
Krok 1 - Faworki greckie foto
2
Następnie cienko rozwałkować na stolnicy posypanej mąką.
Krok 2 - Faworki greckie foto
3
Wycinać faworki lub inne ciasteczka o dowolnych kształtach.
Krok 3 - Faworki greckie foto
4
Smażyć na gorącym oleju przez minutę, odsączyć na bibule i posypać cukrem pudrem. Faworki możemy również skropić miodem wymieszanym z cynamonem zamiast cukru pudru.
Krok 4 - Faworki greckie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 10.11.2015 09:32
super przepis
Łukasz15 09.11.2015 21:42
Bardzo dobre
irenka 09.11.2015 20:41
pyszniutkie,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak