Faworki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet (pierś) drobiowy

    30 dkg
  • przyprawy

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet drobiowy umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry. Rozbić, pociąć na prostokąty. Środek każdego prostokąta przeciąć nożem -tak jak się wycina tradycyjne faworki. Posypać przyprawami, pieprzem, solą, jarzynką, itp i odstawić na godzinę do lodówki. Gdy najdą smakiem, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Przełożyć jak tradycyjne faworki i smażyć z obu stron na gorącym oleju.

Taki nietypowy chrust można podać (nie tylko) w Tłusty Czwartek z ziemniaczkami, sałatką warzywną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 22.09.2014 10:15
świetnie wyglądają
Misiakova 04.05.2012 14:05
kapitalne :)
iwona332 20.08.2011 12:16
super
treonina 06.07.2011 21:16
rzeczywiście mięso wygląda jak faworki! super!
novita26 20.02.2011 07:52
mi sie podoba aż ślinka leci
Tahitha 02.12.2010 05:33
Bardzo ciekawe, trzeba wypróbować :)
iknkirke 24.11.2010 08:58
fajny przepis
GreenFox 13.11.2010 23:45
Prawie jak ciastka :P
Dorota76 04.11.2010 10:18
świetne naprawdę wyglądają jak faworki. Muszę spróbować i zaskoczyć rodzinkę
Mysiunia 28.09.2010 09:11
nie przypuszczalam ze można wymyslic cos tak fajnego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat