Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki drobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet (pierś) drobiowy 30 dkg
przyprawy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki drobiowe

Filet drobiowy umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry. Rozbić, pociąć na prostokąty. Środek każdego prostokąta przeciąć nożem -tak jak się wycina tradycyjne faworki. Posypać przyprawami, pieprzem, solą, jarzynką, itp i odstawić na godzinę do lodówki. Gdy najdą smakiem, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Przełożyć jak tradycyjne faworki i smażyć z obu stron na gorącym oleju.

Taki nietypowy chrust można podać (nie tylko) w Tłusty Czwartek z ziemniaczkami, sałatką warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.09.2014 10:15
świetnie wyglądają
Misiakova 04.05.2012 14:05
kapitalne :)
iwona332 20.08.2011 12:16
super
treonina 06.07.2011 21:16
rzeczywiście mięso wygląda jak faworki! super!
novita26 20.02.2011 07:52
mi sie podoba aż ślinka leci
Tahitha 02.12.2010 05:33
Bardzo ciekawe, trzeba wypróbować :)
iknkirke 24.11.2010 08:58
fajny przepis
GreenFox 13.11.2010 23:45
Prawie jak ciastka :P
Dorota76 04.11.2010 10:18
świetne naprawdę wyglądają jak faworki. Muszę spróbować i zaskoczyć rodzinkę
Mysiunia 28.09.2010 09:11
nie przypuszczalam ze można wymyslic cos tak fajnego:)
Małgorzata113 17.09.2010 12:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak