Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki cynamonki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
żółtko jajek 2 szt
ocet 1 lyzka
smietana 18% 3 lyzki
cynamon Prymat 2 lyzki
olej do smażenia
sól
cukier puder
białko

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki cynamonki

Kroki postępowania

1
Make przesiac na stolnice, dodac sol, zoltka, ocet i smietane.
Krok 1 - Faworki cynamonki foto
2
Zamieszac skladniki, dodac cynamon i wyrobic ciasto
Krok 2 - Faworki cynamonki foto
3
Wyrobione ciasto zawinac w folie i schowac na noc do lodowki
Krok 3 - Faworki cynamonki foto
4
Nastepnie ciasto rozwalkowac cienko
Krok 4 - Faworki cynamonki foto
5
Radelkiem wykroic dlugie prostokaty, kazdy y nich naciac w srodku zostawiajac ok centymetr od brzegu.
Zawinac dwa razy przez naciecie.
Krok 5 - Faworki cynamonki foto
6
Olej podgrzac w garnku.
Faworki smazyc partiami na zloty kolor.
Nastepnie osaczyc na papierowym reczniku.
Krok 6 - Faworki cynamonki foto
7
Gotowe mozna posypac cukrem pudrem, lub z jednego bialka i szklanki cukru pudru, z dodatkiem soku z cytryny ukrecic lukier i polac faworki lukrem.


Smacznego!!!
Krok 7 - Faworki cynamonki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MichałNo 18.02.2015 10:45
chyba czas sie za to zabrać :D
norweska20 16.02.2015 11:00
zapowiada się pysznie
Adamorek 16.02.2015 10:46
zawsze to jakaś odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak