Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Faworki błyskawiczne

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szkl
cukier
1/2 łyżeczki
żółtko jajek
4
gęta śmietana
3/4 szkl
ocet
1 łyżeczka
olej do smażenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki błyskawiczne

Do przesianej mąki dodać sól, cukier, żółtka, ocet, śmietanę. Zagnieść ciasto (powinno mieć konsystencję ciasta jak na pierogi). Ciasto zbijać przez kilka minu wałkiem, później rozwałkować bardzo cienko, pokroić na paski nie za szerokie, naciąć w środku i przewinąć. Smażyć w tłuszczu po obu stronach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 03.09.2010 18:56
faworki zawsze lubiłam i lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak