Faworki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklank
  • żółtka

    3 szt
  • śmietana

    3 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • cukier puder

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z cukrem, dodać żółtka, śmietanę, ocet, zagnieść ciasto. Rozwałkować bardzo cienko wykrawać prostokąty, przecinać na środku i jedną stronę przekładać przez środek. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto.Posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 12.12.2012 23:03
moje ulubione
babcia 23.04.2012 11:26
pyszne są
gosia1988 13.04.2012 07:30
uwielbiam faworki
goofy9 04.12.2011 23:49
i już czuję sylwestra :P
owocówka 19.09.2011 09:25
pycha
cukiereczek 03.08.2011 08:32
super
gosia47-47 16.07.2011 07:16
supcio
pioge7 05.04.2011 07:10
smaczne
owca441 11.03.2011 20:06
pycha
edyta44 02.03.2011 16:13
pycha uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat