faworki:)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    pół kg
  • żółtka

    5
  • szczypta soli

  • śmietana

    pół kubka
  • tłuszcz do smażenia

  • spirytus

    1 łyżka
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do maki dodajemy zółtka sol spirytus i smietane, dobrze wyrabiamy. walkujemy ciasto i wykrawamy prostokąty, kazdy pasek nacinamy na srodku i przewijamy. smazyc na zloty kolor i posypac cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia88 08.12.2010 11:13
może kiedyś zrobie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat