Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 2 dag
masło 3 dag
jajko 2
śmietana 18 proc 1/4 sz
sól 1 szczypta
ocet 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło,cukier puder,jajka,śmietanę,sól i ocet.
Połącz składniki i wyrób ciasto.
Krok 1 - Faworki foto
2
Ciasto zawiń w folię spożywczą i przełóż do lodówki na ok. 1 godzinę.
Krok 2 - Faworki foto
3
Ciasto rozwałkuj na cienki placek i pokrój w paseczki.
Krok 3 - Faworki foto
4
Na każdym paseczku zrób nieduże nacięcie,przez które przełóż jeden koniec ciasta.
Faworki smaż w dobrze nagrzanym oleju.
Gotowe faworki posypałam cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Krok 4 - Faworki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.01.2016 17:12
fajny przepis
IZABELA29 11.12.2015 08:04
oj dawno nie robiłam
Ewa Wojtaszko 09.12.2015 10:04
dziękuję :)
ttrytka 08.12.2015 21:46
poproszę, wspaniale wygląda
irenka 08.12.2015 19:58
pychotka,uwielbiam
Ola1young 08.12.2015 17:24
bardzo pyszne ;)
sliwka 08.12.2015 16:15
Mniam, mniam:))))
Janina 08.12.2015 15:38
No to u Ciebie już karnawał, pyszności;))
molanka 08.12.2015 12:10
wyglądają jak z cukierni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak