Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
jajko 5 sztuk
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
ocet 2 łyżki
masło 50 g
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
śmietana 18 proc 200 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto. Rozwałkować i wycinać faworki. Smażymy na głębokim oleju z obu stron na złoty kolor.
Jeśli chcemy żeby faworki urosły większe trzeba ciasto rozwałkować trochę grubsze. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 11.11.2014 09:21
ja też lubię
bhb8 11.11.2014 08:45
uwielbiam je
Krzysztof15 11.11.2014 06:46
bardzo lubie faworki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak