Przepis i sposób przygotowania na: Faworki
Zagniatamy ciasto. Potem przez 20 minut rozbijamy wałkiem. Robimy faworki. Wałkujemy ciasto, kroimy w paski i na paskach robimy dziurki, przekładamy. Smażymy na głębokim tłuszczu
mąka | 2 szklanki |
żółtko jajek | 4 sztuki |
śmietana | 150 mililitrów |
wódka | 20 łyżek |
Zagniatamy ciasto. Potem przez 20 minut rozbijamy wałkiem. Robimy faworki. Wałkujemy ciasto, kroimy w paski i na paskach robimy dziurki, przekładamy. Smażymy na głębokim tłuszczu
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: