Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
jajko 1 sztuka
ocet 1 łyżka
jogurt naturalny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: faworki

Do miski wsypuję mąkę, dodaje ocet, roztrzepane jajko i jogurt. Wszystko zagniatam na gęste, elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkuję – starając się by było jak najcieńsze. Radełkiem do ciasta lub nożem kroję ciasto na prostokąty. Na każdym prostokącie robię podłużne nacięcie na środku i przekładam jeden koniec ciasta przez powstałą dziurkę. Faworki smażę na głębokim tłuszczu nie pozwalając im się zbytnio przyrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 08.10.2013 08:34
pycha,na niedzielę zrobię takie
Jodaj 06.11.2012 10:07
i ja uwielbiam :)
Agnieszka91 02.05.2012 12:49
uwielbiam
Agnieszka91 02.05.2012 12:49
uwielbiam
sylwia / sytofala 01.05.2012 21:35
ja tez je uwielbiam
agunesu 01.05.2012 20:41
bardzo lubie faworki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak