Faworki

Faworki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • jajko

    3 sztuki
  • drożdże

    1 kostka
  • cukier puder

  • cukier

    1 łyżkę
  • mleko

    1 szklankę
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć dodać łyżkę cukru , mąki i ciepłe mleko.Pozostawić do wyrośnięcia.Mąkę jajka i wyrośnięte drożdże wymieszać na jednolitą masę i pozostawić do wyrośnięcia.Jak ciasto wyrośnie rozwałkować pokroić w paski i robić faworki. Jak będą już zrobione smażyć na głębokim oleju.Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 25.02.2015 09:19
moje ulubione
smile 07.03.2013 11:53
dobre nie tylko w tłusty czwartek;P
Joanna23 13.02.2013 10:31
lubię
AURELKA 14.12.2012 17:05
ale bym zajadła
MAR3STA 12.12.2012 18:22
uwielbiam faworki
agnieszkalider 10.12.2012 10:11
uwielbiam
vesenka 29.06.2012 21:17
bardzo lubię
kamyk 15.05.2012 09:39
pycha
Norgiusz 10.05.2012 06:04
lubie
Hanna5 24.04.2012 09:25
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat