FAWORKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    3
  • śmietana

    3 łyżki
  • cukier puder

    1 łyżka
  • mąka

    200 gram
  • spitytus,

    1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto.Cienko rozwałkować,krajać nożem paski,przeciąć je w środku i przewinąć.Smażyć na smalcu na jasny kolor.Układać na talerzu na serwetkach by odsączyć tłuszcz.Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 24.01.2017 23:03
pysznie tutaj.
Ela15 11.05.2015 18:18
bardzo lubie
Neetka90 12.03.2013 20:02
lubię faworki.
Wacław 10.03.2013 11:43
uwielbiamy je !
pigila 05.01.2012 23:41
super
iza15 04.11.2011 21:30
moje ulubione
eli82 28.10.2011 15:32
mniam
Mariusz10 16.08.2011 23:02
pycha!
jolaxa1 22.06.2011 23:00
super
Izabela28 21.05.2011 20:50
bardzo lubię faworki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat