Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerwoane jajka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
sól i pieprz
chrzan tarty 1 łyżeczka
majonez 1,5 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
ogórki kiszone 3 sztuki

Porada

Takie jajka idealnie sprawdzą się na kolacji czy też rodzinnym przyjęciu.Wystarczy je ładnie udekorować (papryką rzodkiewką). Jeśli przygotujemy gęsty sos (najlepiej bez dodatku jogurtu) możemy go wycisnąć za pomocą szprycy.Uzyskamy piękny efekt.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerwoane jajka

Przygotować sos.Do miseczki włóż chrzan,majonez,jogurt.Wymieszaj.Wg.potrzeb dopraw solą i pieprzem. Ogórki pokrój w cienkie plasterki a następnie paseczki.Pokrój w drobną kostkę. Jajka obierz,opłukaj.Przekrój na pół.Żółtka wydrąż i skrusz do sosu.Przygotowane wcześniej ogórki przełóż do sosu i wymieszaj dokładnie. Na miejsce po żółtku nakładaj sos.Dowolnie udekoruj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.10.2014 12:03
bardzo lubię
Ewelina1991 18.09.2014 08:02
pyszna przekąska
IKrakowianka 17.09.2014 23:51
ładnie podane :-)
Renataj 17.09.2014 20:56
Apetyczne te jajka i takie uśmiechnięte:)
halina17 17.09.2014 20:24
lUBIĘ FASZEROWANE JAJKA.
Joannasz3190 17.09.2014 20:18
Pyszności :)
gosia1988 17.09.2014 20:08
lubię takie - szybko i smacznie
Aleksandra/Olcia 17.09.2014 19:42
fajna przystawka
2milutka 17.09.2014 19:34
prosta i smaczna przekąska
cukiereczek 17.09.2014 19:20
idealne na przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak