Faszerowany szczupak.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1 szt
  • cebulka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • kasza manna

    2 łyżeczki
  • masło

    1 łyżka
  • filet z dowolnej ryby

    1-2 szt
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1/4 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    wg potrzeb
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczupakowi odciąć głowę,wydłubać oczy brrrr - ja tego sama nigdy nie robię mam w domu specjalistę:) i ściągnąć skórę,starając się jej nie uszkodzić.Mięso oddzielić od kręgosłupa i przekręcić przez maszynkę wraz z małą cebulką i filetami rybnymi.Do tej masy wbić jajko,dodac kaszę manną i miękkie masło,doprawić przyprawami i wyrobic na gładką masę.
Skórę nasmarować olejem i napełnić farszem.Rybę po wierzchu posmarowac olejem i wstawic do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni na ok.50 minut,Na blaszkę kładziemy również głowę ryby posmarowaną olejem.Po upieczeniu i ostudzeniu rybe kroimy na porcje i ozdabiamy wg.własnego uznania.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 16.04.2016 09:48
Dziękuję bardzo, lubię pochwały:):):)
ben-ka 02.11.2014 10:50
Robię ją na wszystkie większe okazje,wydaje mi się,że już doszłam do wprawy do czego wszystkich zachęcam.
caralajna 08.05.2014 06:51
tak przygotowana ryba robi wrażenie :)
Ada-Gaba 01.11.2013 09:02
wygląda rewelacyjnie
Motorek 23.09.2013 09:24
smaczna rybka
Grażyna13 16.07.2013 21:07
Piękny i na pewno pyszny :)
caralajna 25.12.2012 15:31
wygląda niesamowicie efektownie
ben-ka 19.11.2012 09:08
Do odważnych świat należy - nie ma co się bać,trzeba próbować,to nic strasznego:)
alaaa 18.11.2012 20:54
no ja bym się nie odważyła,,wygląda świetnie
Grażyna13 13.07.2012 12:43
Super wygląda i na pewno tak smakuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat