Faszerowany schab drwala

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • boczek wędzony

    50 gram
  • ząbki czosnku

    7 sztuk
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • Chrzan śmietankowy Smak

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i ostrym nożem naciąć środek mięsa, tworząc kieszonkę.
Przyprawy wymieszać i dokładnie natrzeć mięso ze wszystkich stron, również w miejsce nacięcia. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę.
Do otworu włożyć kawałek wędzonego boczku, oraz przeciśnięte ząbki czosnku. Schab posmarować musztardą i chrzanem śmietankowym Smak i dokładnie związać nicią kuchenną. Tak przygotowane mięso włożyć do lodówki na ok. 3 godziny.
Włożyć do natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem 1 godzinę a następnie bez przykrycia kolejną godzinę, odwracając mięso, aby się przyrumieniło ze wszystkich stron.
Upieczone mięso odstawić na 15 minut, aby odpoczęło. Usunąć nici, pokroić w plastry i podawać z ulubionymi dodatkami.
afrodyta
Bardzo aromatyczne mięsko z dużą ilością czosnku. Podany na ciepło będzie idealne na obiad, podany na zimno idealne do kanapek. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 17.05.2016 16:32
Bardzo apetyczne miesko :)
Pani Domu 17.05.2016 14:22
świetne mięcho
krokus 17.05.2016 11:48
bombowy schabik
Madzai 17.05.2016 08:49
Domowe najlepsze ;)
Iwusia 16.05.2016 23:55
znakomite mięsko
halina17 16.05.2016 23:41
Dobry schab.
norweska20 16.05.2016 23:16
apetyczne mięsko
Łukasz15 16.05.2016 22:55
Pyszne mięsko
Barbara13 16.05.2016 22:30
świetny schabik
MAR3STA 16.05.2016 21:46
Znakomite mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat