Faszerowany schab

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • kapusta biała

    4 garście
  • prawdziwki

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • imbir starty

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozcinamy tak aby powstał duży otwór, mieszamy sos sojowy z przeciśniętymi ząbkami, startym imbirem oraz octem winnym. Nacieramy schab, odstawiamy na noc do lodówki. Grzyby kroimy na kawałki, cebulę siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni grzyby, cebulę, kapustę i smażymy 10 minut, solimy. Do części farszu dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Schab solimy lekko i nakładamy farsz z papryką w kieszeń. Spinamy wykałaczkami aby farsz nie wypadł. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę
grzybów, na tym schab i zakrywamy grzybami. Pod przykryciem pieczemy przez 70 minut w temp. 170 stopni.
Podajemy pokrojony w plasterki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 08.01.2017 09:45
smaczne mięsko
Ada-Gaba 06.01.2017 19:35
pyszności
IKrakowianka 05.01.2017 18:01
lubię takie mięsko
berys18 05.01.2017 15:30
smacznie nadziany, pycha
Małgorzata92 05.01.2017 12:34
Fajne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat