Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany schab

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 1 sztuka
kapusta biała 4 garście
prawdziwki 1/2 kg
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
imbir starty 1 łyżeczka
sos sojowy 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany schab

Schab rozcinamy tak aby powstał duży otwór, mieszamy sos sojowy z przeciśniętymi ząbkami, startym imbirem oraz octem winnym. Nacieramy schab, odstawiamy na noc do lodówki. Grzyby kroimy na kawałki, cebulę siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni grzyby, cebulę, kapustę i smażymy 10 minut, solimy. Do części farszu dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Schab solimy lekko i nakładamy farsz z papryką w kieszeń. Spinamy wykałaczkami aby farsz nie wypadł. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę
grzybów, na tym schab i zakrywamy grzybami. Pod przykryciem pieczemy przez 70 minut w temp. 170 stopni.
Podajemy pokrojony w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.01.2017 09:45
smaczne mięsko
Ada-Gaba 06.01.2017 19:35
pyszności
IKrakowianka 05.01.2017 18:01
lubię takie mięsko
berys18 05.01.2017 15:30
smacznie nadziany, pycha
Małgorzata92 05.01.2017 12:34
Fajne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak