Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany pstrąg

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
sól i pieprz do smaku
ząbki czosnku 2 szt
sok z cytryny 3 łyżki
limonka 2 plastry
jajko 2 szt
majonez 2 łyżki
szczypiorek 3 łyżki
papryka konserwowa kilka strąków

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany pstrąg

Pstrąga myjemy, oczyszczamy i nacieramy z wierzchu i od środka solą, pieprzem, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rybę wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Jajka mieszamy z majonezem dodajemy posiekany szczypiorek i pokrojoną w kostkę paprykę. Pastę dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Rybę faszerujemy pastę jajeczną, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180C. Po upieczeniu dekorujemy plasterkami limonki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.06.2017 10:35
świetny pomysl
jagoda5913 29.06.2017 00:45
fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak