Faszerowany pstrąg

Faszerowany pstrąg

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • limonka

    2 plastry
  • jajko

    2 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • szczypiorek

    3 łyżki
  • papryka konserwowa

    kilka strąków
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Faszerowany pstrąg

Pstrąga myjemy, oczyszczamy i nacieramy z wierzchu i od środka solą, pieprzem, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rybę wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Jajka mieszamy z majonezem dodajemy posiekany szczypiorek i pokrojoną w kostkę paprykę. Pastę dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Rybę faszerujemy pastę jajeczną, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180C. Po upieczeniu dekorujemy plasterkami limonki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

berys18 30.06.2017 10:35
świetny pomysl
jagoda5913 29.06.2017 00:45
fajna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat