Faszerowany boczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    ok.500 g
  • jaja

    2 szt
  • czosnku

    4 ząbki
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • papryka czerwona

  • oliwa

    1-2 łyżki
  • boczek

    1,5-2 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce mieszam oliwę ,majeranek,paprykę,sól,pieprz,przeciśnięty przez praskę czosnek,mieszanką nacieram boczek .W którym wcześniej -ostrym nożem robię poziomy otwór przeszywający boczek na wylot.Odstawiam na noc do lodówki.
Mięso mielone doprawiam przyprawą ,wbijam jaja i wyrabiam jak na mielone.
Otwór w boczku wypełniam farszem ciasno upychając.Zawijam w folię ,wkładam do blaszki i piekę 45min w 180C,po tym czasie zdejmuję folię i piekę jeszcze ok pół godz aż wierzch się ze złoci.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adam/ZUB3R 01.04.2013 20:34
smaczny boczuś
miki47 13.03.2013 10:42
bardzo smakowite danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat