Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany boczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone ok.500 g
jaja 2 szt
czosnku 4 ząbki
majeranek
sól
pieprz
papryka czerwona
oliwa 1-2 łyżki
boczek 1,5-2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany boczek

W miseczce mieszam oliwę ,majeranek,paprykę,sól,pieprz,przeciśnięty przez praskę czosnek,mieszanką nacieram boczek .W którym wcześniej -ostrym nożem robię poziomy otwór przeszywający boczek na wylot.Odstawiam na noc do lodówki.
Mięso mielone doprawiam przyprawą ,wbijam jaja i wyrabiam jak na mielone.
Otwór w boczku wypełniam farszem ciasno upychając.Zawijam w folię ,wkładam do blaszki i piekę 45min w 180C,po tym czasie zdejmuję folię i piekę jeszcze ok pół godz aż wierzch się ze złoci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 01.04.2013 20:34
smaczny boczuś
miki47 13.03.2013 10:42
bardzo smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak