Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane Zapiekane ziemniaki
gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie
*wyciagamy i studzimy
*kroimy wszytkie skladniki na bardzo cienkie plastry
*gdy ziemniaki ostygly nacinamy badz wykrajamy troszke ziemniaka zeby wsadzic jak najwiecej naszego farszu radze gleboko nacinac
*okolo 3 do 4 ,,sznitek,,na jednego ziemniaka
*smarujemy oliwa wszytkie ziemniaczki
*do oporu wsadzamy nasz kolorowy farsz w przedzialki
*rozgrzewamy piekarnik do 230C fan najlepiej
*wsadzamy nasze ziemniaczki do pieczenia przykrywajac folia aluminiowa zmiejszajac temp.do 180 C
*pieczemy okol 45 min
**wazne jest zeby uprzednio ziemniak byl porzadnie podgotowany poniewaz wspaniale dojdzie nam w piekarniku i nie bedzie pol surowy
********************************************************
Boczek kroimy w kostke i smażymy na patelni
kroimy rownież szypiorek i posypujemy na sam koniec
1/2 KUBKA naturalnego jogurtu
tyle samo majonezu
i pol glowki czosnku bledujemy mozemy dodac po troszke koperku pozostawiamy ,posypiemy nasze zapiekanki na sam koniec
uprzednio sypiac zolty tarty ser