Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane udka z kurczaka grzybami leśnymi i mięsem wieprzowowołowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udek z kurczaka, 6 szt
mięsa wieprzowowołowego 300 gram
ser gouda 200 gram
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
grzyby leśne 300 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane udka z kurczaka grzybami leśnymi i mięsem wieprzowowołowym

Kroki postępowania

1
Wyrabiamy mięso z przyprawami, dodajemy ugotowane wcześniej grzyby leśne pokrojone w plasterki i usmażone wcześniej na oleju rzepakowym i ser starkowany .
Krok 1 - Faszerowane udka z kurczaka grzybami leśnymi i mięsem wieprzowowołowym foto
2
1. Myjemy udka kurczaka, wycinamy kości , zostawiamy na samym końcu , tak pół centymetra kosteczkę , aby farsz nie wyszedł .

2. Milimy mięso wołowe i wieprzowe , łączymy je ze sobą, dodajemy pieprz , sól , paprykę czerwoną mieloną słodką .
Krok 2 - Faszerowane udka z kurczaka grzybami leśnymi i mięsem wieprzowowołowym foto
3
Faszerujemy udka nadziewamy je farszem i spinamy wykałaczkami .

Do szklanego naczynia żaroodpornego wlewamy 4 łyżki oleju rzepakowego wkładamy duka i posypujemy je odrobina papryki czerwonej mielonej.

Pieczemy w 200 stopniach 60 minut od czasu do czasu polewamy je olejem .

1 kg ziemniaków już po obraniu nacinamy nożem na samej górze i posypujemy solą i papryką czerwoną mieloną słodką, zapiekamy 60 minut w foli aluminiowej , podajemy z faszerowanym udkiem z kurczaka .
Krok 3 - Faszerowane udka z kurczaka grzybami leśnymi i mięsem wieprzowowołowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nutellla 07.11.2013 18:03
pyszny obiad
Lis 07.11.2013 17:46
Bardzo smakowity obiadek:)
Megg 07.11.2013 17:06
przepyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak