Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane udka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 Sztuk
mozzarella 0.5 Kulki
papryka żółta 0.5 Sztuki
pomidor 1 Sztuka
cebula 1 Sztuka
czosnek 2 Ząbki
tymianek 1-2 Łyżeczek
Majeranek suszony Prymat 1-2 Łyżeczek
Papryka słodka mielona Prymat 1,5 Łyżeczki
boczek wędzony 5 Plastrów
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane udka

Kroki postępowania

1
Przygotowywujemy składniki. Siekamy czosnek i cebulę a paprykę i pomidora kroimy w kostkę. Udka pozbawiamy kości i myjemy. Mięso pieprzymy i solimy.
Krok 1 - Faszerowane udka foto
2
Warzywa podsmażamy na oliwie lub oleju. Przyprawiamy majerankiem, tymiankiem oraz lekko solimy i pieprzymy. Warzywa dusimy na małym ogniu do czasu aż papryka zmięknie a pomidory stracą wodę.
Krok 2 - Faszerowane udka foto
3
Na mięso nakładamy ser i farsz. Owijamy roladki boczkiem i spinamy wykałaczkami.
Krok 3 - Faszerowane udka foto
4
Mięso posypujemy papryką. Wstawiamy je na 10-15 min do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wyjmujemy jak boczek będzie chrupiący a mięso zarumienione
Krok 4 - Faszerowane udka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helena_141 11.02.2016 07:37
Ciekawy pomisł
halina17 10.02.2016 15:25
Dobre danie.
mirosława4 10.02.2016 13:37
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak