Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 4 szt
jaja 5 szt
biały ser 200 g
szczypiorek
cebula
sól pieprz i inne
tuńczyk w sosie własnym 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem

Odcedzić tuńczyka i rozdrobnić widelcem. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z serem, dodać tuńczyka. Wymieszać tworząc jednolita masę.

Bułkom odkroić łebki (zjeść), wydrążyć miąższ (zjeść :P ) lub zostawić i nakarmić kaczki ;/
Napakować farsz do bułek , tak by pozostało trochę miejsca.
Do każdej bułki rozbić po 1 jajku.
Tak przygotowane bułki stawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 10-15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.12.2013 12:09
smaczne i ciekawie podane
ppaulina 03.12.2013 16:48
musi być pyszne
Anna169Hosz 15.11.2013 14:45
Coś dla mnie uwielbiam takie połączenia smaków.
lara 15.11.2013 14:29
bardzo dobra przekąska na ciepło
IwonaDD 15.11.2013 13:53
pięknie wyglądają
aniagdz 15.11.2013 13:52
śniadanie królewskie!:)
bogusia19 15.11.2013 13:41
bardzo fajnie wygląda
dada 15.11.2013 13:17
musi być pyszne
nogawkuchni 15.11.2013 12:49
Pyszne,solidne,sycące śniadanie,smakowite te bułeczki i nadzienie jakie mają ciekawe.
dodi 15.11.2013 12:42
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak