Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane sznycle z indyka

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 5 sznycli
szynka 5 plastrów
ser żółty 5 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
marchew 1 szt
por 1 szt
woda 1 szkl
śmietana 18 proc 200 ml
przyprawa gyros 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane sznycle z indyka

Mięso rozbijamy i przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem. Ser tniemy na pięć słupków, każdy zawijamy w plasterek szynki i układamy na rozbitych sznyclach. Zwijamy mięso i rumienimy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Przekładamy do garnka a na pozostałym na patelni tłuszczu smażymy rzez 5 minut marchewkę pokrojoną w drobną kostkę oraz pora w półplasterki. Wodę mieszamy ze śmietaną, koncentratem pomidorowym, mąką pszenną oraz przyprawą kucharek i gyros a następnie zalewamy warzywa i zagotowujemy.Wkładamy mięso i dusimy kilkanaście minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 18.01.2015 14:27
sznycle ładnie wyglądają
Ada-Gaba 07.07.2014 15:00
pysznie przygotowane mięsko, smaczny sosik
dodi 16.06.2014 13:15
ślicznie wyglądaja
adelajda 16.06.2014 08:25
Lubię mięsa faszerowane :)))
Lis 15.06.2014 23:52
Ekstra zrobione mięsko:)
nogawkuchni 15.06.2014 20:25
Smakowicie faszerowane mięso, pyszny obiad, prezentuje się kusząco.
Kuchenka 15.06.2014 20:23
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak