Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane Skrzydełka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 12 sztuk
mięso mielone 300 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka zielona do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula biała 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane Skrzydełka

Skrzydełka wyfiletuj i dokładnie umyj. Osusz delikatnie ręcznikiem papierowym.
Przypraw solą i Kucharkiem. Odstaw, aby mięso "przeszło'' przyprawami.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na złoty kolor na oleju.
Mięso mielone przypraw majerankiem, solą, pieprzem oraz innymi dowolnymi przyprawami według uznania. Dodaj do niego podsmażoną cebulę, pietruszkę i dokładnie wyrób.
 
Skrzydełka faszeruj przygotowanym mięsem mielonym.
Obsmaż je na rozgrzanej patelni, a następnie przełóż do brytfanny lub naczynia żaroodpornego i duś przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 03.03.2014 16:13
Fajny pomysł :-)
IwonaDD 12.02.2014 15:23
fajny przepis
pestka 01.02.2014 11:37
ciekawy obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak