Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane roladki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 8 plastrów
ser żółty 8 plastrów
por 1/3 szt
ogórki konserwowe 3 szt
jajko 3 szt
majonez 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane roladki

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie myjemy kawałek pora i kroimy bardzo drobno. Wrzucamy do miseczki.
Krok 1 - Faszerowane roladki foto
2
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w bardzo drobną kostkę. Ząbek czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Dorzucamy do pora.
Krok 2 - Faszerowane roladki foto
3
Ugotowane i ostudzone jajka obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dorzucamy do miseczki.
Krok 3 - Faszerowane roladki foto
4
Dodajemy majonez, sól i pieprz.
Krok 4 - Faszerowane roladki foto
5
Całość dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Faszerowane roladki foto
6
Gotowy farsz nakładamy na plastry szynki i sera i delikatnie zwijamy w ruloniki.
Krok 6 - Faszerowane roladki foto
7
Tak przygotowane roladki idealnie nadają się jako przekąska na przyjęciu.
Krok 7 - Faszerowane roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 19.06.2014 12:04
przekąska w sam raz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak