Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane roladki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
łopatka bez kości 50 dkg
jajko 2 szt
pieprz
sól
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
smalec 0,25 szt

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane roladki

Schab dzielimy na porcje rozbijamy i nacieramy solą i pieprzem odstawiamy na 3 godz. smalec topimy i dodajemy pokrojoną w kostkę cebule dusimy chwilkę. Nastepnie mielimy łopatkę wraz z czosnkiem i cebula doprawiamy do smaku dodajemy jajka i wyrabiamy ok 5 min w mikserze. Zmielone mięso na każda porcje i zwijamy roladki. Pieczemy w piekarniku ok 45 min. Zalewamy odrobiną wody i od czasu do czasu polewamy roladki powstałym wywarem by nie były suche.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 10.03.2014 08:41
Smaczne mięsko;)
AURELKA 05.09.2013 19:06
prezentują się znakomicie
JOANNA16 24.08.2013 21:42
uwielbiam roladki
artur7 21.08.2013 13:32
smaczne miesko
Monia 21.08.2013 08:33
No to smacznego! ;)
gosia1988 20.08.2013 20:24
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak