faszerowane roladki

faszerowane roladki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    7 szt
  • papryka słodka

  • pieczarki

    50 dkg
  • cebula

    1 szt
  • masło

  • sól

  • pieprz

  • mąka

    1 łyż
  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - faszerowane roladki
mieso robijamy i nacieramy przyprawami z obydwu stron
Krok 2 - faszerowane roladki
pieczarki czyścimy i kroimy w paseczki na sos, część pieczarek smazymy na masłe wraz z cebulą doprawiamy do smaku farsz
Krok 3 - faszerowane roladki
na rozbite mieso nakłądamy farsz
Krok 4 - faszerowane roladki
zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami
Krok 5 - faszerowane roladki
dodajemy wodę do posmażonych pieczarek i mięso gotujemy do miękkości
Krok 6 - faszerowane roladki
dodajemy mąkę rozmąconą w odrobinie wody i śmietanę
Krok 7 - faszerowane roladki
doprawiamy do smaku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JOANNA16

01.08.2013 08:16
uwielbiam takie mięsko

Anna138

06.05.2012 19:50
super

Anna146

21.10.2011 07:19
aż mi ślinka leci

Mati13

20.10.2011 17:29
apetycznie wygladaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat