Faszerowane pomidory

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    8
  • filet z kurczaka

    1 pojedynczy
  • pieczarki

    30 dag
  • ryż

    15-20 dag
  • przyprawa do kurczaka

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • margaryna

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Filet z kurczaka pokroić na małe kawałki, oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć. Pieczarki umyć, pokroić w drobne plasterki i także usmażyć. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pomidory obrać ze skórki (nie jest to konieczne, według gustu), odkroić wierzch, delikatnie wydrążyć miąższ. Następnie przełożyć je do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego.
2.Farsz: kurczaka, wymieszać z pieczarkami i ugotowanym ryżem. Gotowym farszem napełniać pomidory. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 13.10.2015 19:55
na pewno pysznie smakują
RenataZ-et 03.09.2015 09:53
świetny pomysł!
Krystyna32 03.09.2015 08:29
pyszne pomidory
mimi 02.09.2015 20:09
smaczne pomidorki
halina17 02.09.2015 19:30
Dobre pomidory.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat