Faszerowane pomidory

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    10 szt
  • szynka

    12 dag
  • jajko

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • olej

    4 łyżki
  • ocet

    2 łyżki
  • majonez

    6 łyżek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pomidorów ściąć wierzchy, delikatnie wydrążyć. Posypać w środku solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę, szynkę w cienkie paski, cebulę drobno posiekać. Wymieszać jajka, szynkę, cebulę, dodać ocet, majonez, olej, sól, pieprz, znowu wymieszać i napełniać tym farszem pomidory. Przykryć ściętymi wierzchami lub udekorować kroplą majonezu, gałązką pietruszki itd.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 26.08.2013 11:50
palce lizać , takie pyszne:-)
sunnymood 30.07.2012 19:48
dobre
parysek10 01.07.2012 11:27
na pewno wyglądają ładnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat