Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane pomidory

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dojrzałe pomidory 8szt
puszka zielonego groszku
majonez tradycyjny 0,5szkl
sól
Pieprz biały mielony Prymat
liście sałaty 8szt

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane pomidory

Z pomidorów ścinamy wierzchy,łyżeczką usuwamy miąższ i pestki,wnętrza lekko oprószamy solą i pieprzem,odstawiamy w chłodne miejsce.Przygotowujemy farsz:ser kroimy w drobną kostkę(nie większą niż ziarenka groszku),groszek odsączamy,składniki łączymy z majonezem,doprawiamy do smaku.Przygotowane pomidory nadziewamy farszem,układamy na liściach sałaty,posypujemy zieleniną.Podajemy zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 30.09.2011 07:48
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak